Destinationer

Bali

Bali är en tropisk ö med varmt klimat - och vissa påstår att det är en av de allra vackraste och mest andliga platserna på vår jord. Här kan du bli förtrollad av vita sandstränder, färgglada blommor, vulkaner, grönskande natur, vidsträckta platåer med risfält, berg och mycket mer. Vill du ha sol och bad, nattliv eller kanske en lugnare livsstil med yoga och meditation har du kommit rätt. Här finns något för alla att uppleva. Dessutom genomsyras ön av Hinduisk kultur och filosofi.

Balis stränder
Bali är inte bara surfarnas paradis – här finns också stränder för familjen, soldyrkare och snorkling och dykning. Kuta Beach och Seminyak Beach lockar många surfare medan Gili Islands vita, palmprydda sandstränder lämpar sig utmärkt för både dykning och snorkling.

Reser du med barn finns en härlig, långgrund sandstrand i Sanur, som dessutom skyddas av ett rev. 

Balis Natur
Balli är en guldgruva av naturlig skönhet. Här finner du tropsik regnskog, strömmande vattenfall, vidder av risodlingar, färgglada blommor och växter, aktiva vukaner, berg och hav.

Balinesisk Kultur
Balinesisk kultur har ett stort inflytande från Hindusimen som är den största religionen på Bali. En viktig del av deras tro är att naturen påverkas av andar som kan blidkas med offergåvor. Offergåvorna är ofta i form av jordbruk och naturmaterial ocm man tror att det balanserar livers cirkulation med Gud. 

Det Balinesiska folket
Den balinesiska befolkningen utgör endast 2% av Indonesiens hela befolkning, och de skiljer sig ifrån de andra på mångfa sätt. Språk, kläder, sånger, historier, mat och till och med kalendern är unika för Bali. Familjen väldigt viktig och genom sin religion deltar människorna i många olika cermonier under sin livstid, som markerar en persons resa genom liver, men ett leende, färg och fest!

Klimat & väder
Bali har ett tropiskt klimat, vilket brukar vara populärt bland besökare. Medeltemperaturen ligger mellan 28-33 grader året runt och hög luftfuktighet. Bali har två säsonger, en torrperiod och en en regnperiod. Den torra perioden sträcker sig mellan maj-september och som mest regn kommer det mellan oktober till april. Värmen brukar aldrig kännas besvärlig på grund av den svala brisen som kommer in från havet.

 

 

Fakta om Bali

Allmänna fakta: Bali är en ö i det sydostasiatiska öriket Indonesien. Bali är ungefär dubbelt så stor som Gotland. Bali ligger i tropikerna, inte långt från ekvatorn, vilket innebär att det är ett varmt och fuktigt klimat året runt.

Huvudstad: Denpasar är öns huvudort.

Bästa tiden att resa: April till oktober. Då är det minst regn och mest sol.

Restid: Cirka 16 timmar inklusive mellanlandning.

Elektricitet adaptrar: Bali har 230 volts strömstyrka och samma kontakter som i Sverige.

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.


Jessica

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
18
11
15
Visa alla flygkampanjer

THAI Kampanj - Low

Nyhetsbrev

Lars

Din expert på resor
031-743 43 80
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig