Destinationer

Vandra på Sardinien

Sardinien anses av många vara Medelhavets oslipade diamant, vilket inte är konstigt med tanke på dess karga skönhet, kristallklara vatten, fina stränder och mäktiga bergskammar.

Med den lilla staden Dorgali som bas ska vi utforska både den frodiga nordkusten och de karga bergstrakterna i söder. Vi kommer givetvis också att titta närmare på de förhistoriska stenmonument som en gång restes av Nuragi-folket som befolkat Sardinien.

För dig som vill:

• Vandra på en av Medelhavets vildaste öar
• Koppla av på ljuvliga sandstränder
• Bo på ett familjedrivet hotell som serverar lokala specialiteter

Resrutt:

Dag 1:  Samling på hotell S'Adde i Dorgali.

Dag 2:  
Vi mjukstartar vandringen med att följa labyrinten av stigar runt Monte Tului (916 m) och har fina vyer över Oroseibukten och bergslandskapet som omger Dorgali. På vägen passerar vi några gamla fåraherdestugor som ger en inblick i det traditionella livet på Sardinien.

Dag 3: 
Utsikten är storslagen under vår färd ovanför Flumineddudalen och blir inte sämre när vi når Gorropuravinen, även känd som "Europas Grand Canyon". Med sina höga, branta väggar på uppemot 200 meter är detta den djupaste och vildaste naturliga ravinen i Italien. Floden Flumineddu har under årmiljoner format landskapet och skapat ett stycke fascinerande natur. Den som vill kan ta sig ett dopp i flodens klara vatten. På kvällen finns möjlighet att äta middag på restaurang i Dorgali (egen kostnad).

Dag 4:  Nuragi-folkets toppiga torn som finns runt hela ön påminner om Sardiniens spännande historia och det kunniga nuragi-folket vars civilisation anses vara en av Medelhavsområdes mest mystiska. Vi börjar dagen med att ta en titt på nuragibyn Serra Orrios med sitt virrvarr av runda bronsåldershus. Härifrån far vi till "Jättens grav" och vidare till staden Galtelli där vi äter lunch. Vi har också möjlighet att besöka den magnifika Grotta degli Ispinigoli som rymmer Europas största stalaktit. Resten av dagen tillbringar vi på Cala Cartoe, en av Sardiniens allra finaste stränder, omgiven av klippor och frodig växtlighet.

Dag 5:  En vilodag med många möjligheter! Ta en närmare titt på de arkeologiska utgrävningarna i närheten av Dorgali, gör en egen dagstur till fots eller koppla av på stranden. En ridtur går också att ordna, liksom en båttur till Grotta del Bue Marino.

Dag 6:  Efter en kort bussfärd börjar veckans kanske tuffaste vandring. Målet är den övergivna byn Tiscali, uppförd inuti en stor grotta i berget Monte Corrasi. Det spekuleras i huruvida invånarna kanske gömde sig för romarna här. På vägen tillbaka till hotellet besöker vi källorna i Su Gologone där imponerande mängder källvatten väller fram och under årens lopp skapat vackra klippformationer. För den som är intresserad av fåglar är detta en perfekt plats för skådning och här finns även många goda exempel på traditionella sardinska maträtter.

Dag 7:  Från Cala Gonone i Oroseibukten avslutar vi veckan med en fin vandring till Cala Luna som hyser en av Medelhavets vackraste stränder. Här kan man också utforska skogen och ravinen i närheten eller förstås bara bada i havet och koppla av på stranden. Beroende på vädret så kan det finnas möjlighet att ta båten tillbaka till Cala Gonone och vidare med buss tillbaka till Dorgali.

Dag 8:  Resan avslutas på Hotel S'Adde i Dorgali.

Viktig information

Priset inkluderar:
• Alla frukostar, fem picknickluncher samt fem middagar
• Delat boende i dubbelrum
• Engelsktalande turguide
• All transport och listade aktiviteter
Inte inkluderat:
• Reseförsäkring
• Flyg

Vanliga frågor och svar om Exodus 

 

8 dagars vandringspaket fr 13 259 kr

Kort om resan:

• 7 nätter på ett bekvämt, 3-stjärnigt hotell. Alla rum har eget badrum. Hotell med restaurang som serverar en rad inhemska specialiteter.
• Fyra dagars vandring för den som önskar
• Maxhöjd 1 400 m, genomsnittshöjd 800 m

För mer information klicka här!

(Turkod - TES)

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.


Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
09
16
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

THAI Business

THAI - Summer Promo

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig