Destinationer

Kroatien

Kroatien

Välkommen till Kroatien! Slående vacker, välbevarad och med skiftande natur. Detta gästfria land upptäckts av allt fler som har förstått att Kroatien, med sitt turkosa kristallklara havet, milda klimat och många sevärdheter, måste besökas!

Kroatien gränsar mot det Adriatiska havet och har en nästan 60 mil lång och fantastiskt vacker kustlinje med turkost kristall klart vatten, perfekt för bad, snorkling eller dykning där du ofta kan hitta din egen badvik med stränder som för det mesta består av klappersten. Förutom sol, bad och en stor, omfattande skärgård med ca 1100 öar kan Kroatien visa upp en varierande natur med vackra landskapsscenerier där ditt öga möter kuperade landskap, gröna pinjeskogar och mäktiga berg.  

Kroatiens klimat är ett typiskt Medelhavsklimat med en lång, varm och torr sommar och Kroatien har dessutom hela 2600 soltimmar om året. Kustklimatet med den milda vinden från havet gör att värmen inte blir obehaglig. Det går därför utmärkt att resa till Kroatien redan från april ända in i oktober. Kroatien har utöver sin natur även många städer och nationalparker som är kulturminnesmärkta och som är under UNESCOs beskydd. Kroatien kan även bjuda på ett spännande gastronomiskt kök och ett brett utbud av aktiviteter som exempelvis besök på vingårdar, sköna vandringsleder, vattensporter m.m. I de många små orterna längs kusten och på Kroatiens Riviera finns det alltid något att se och göra. Kroatien är ett de billigare länderna i Europa att semestra i, bra för din reskassa. Så välkommen till en skön semester i Kroatien!

Fakta Kroatien

Antal invånare
4 470 534
Yta

56 592 km²
Huvudstad

Zagreb med ca 686 000 invånare.
Valuta

Kuna (HRK)
Språk

Kroatiska och serbiska.

Våra paket

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
09
17
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

THAI Business

THAI - Summer Promo

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig