Destinationer

Kroatiens Skärgård

I den Kroatiska skärgården finns över 1 100 små och stora öar, bebodda som obebodda. Flera av dem är populära turistmål, som Hvar, Brac och Vis som ligger strax utanför Split. Det är ingen enkel match att välja ut vilka som är vackrast, men här ger vi dig några av Odenresors favoriter.

Man kan välja att hyra segelbåt för att resa runt i skärgården, eller ta en av de smidiga färjorna som utgår från Split. Jadrolinija färjorna är ett enkelt och prisvärt sätt att ta sig runt på. Man kan boka färjebiljetterna på plats eller online här.

Flera av öarna har även också förbindelser med fastlandet via broar. 

För dig som vill:
• Upptäcka många flera destinationer under semestern.
• Göra dagsutflykter till olika öar i skärgåden

Våra Favoritöar

Kontakta oss så hjälper vi er att finna det bästa boendet på just den ö som passar dig bäst! Vi matchar ofta de priser ni finner online.

Kontakta oss - Förfrågan

Hvar

Ön Hvar är en av Adriatiska havets mest solsäkra öar. Efter cirka en timmes båtresa från Split välkomnas du här av doften av färsk ljung, rosmarin och lavendel. Lavendel är kanske den mest kända produkten som förknippas med ön Hvar.

Läs mer nedan om de olika orterna på ön.
Hvar stad är även kallad Kroatiens ”St Tropez” och bjuder på riktigt jetsetliv. Här lyxiga yachter sida vid sida i hamnen och utbudet är stort av restauranger, klubbar och barer. Vad sägs om en Beach Club ute på en ö, endast en kort resa med taxibåten från Hvar stad.
Ta gärna en dagstur till Pakleniöarna strax utanför Hvar. 

Stari grad som betyder ”den gamla staden” ligger på västra sidan av Hvar i en lång vik. En liten charmig fiskeby med fruktträd och blommor, trånga gränder och mysiga restauranger.

Jelsa är en gemytlig badort på ön Hvar - den berömda medeltidsstaden är känd för att vara vacker som ett vykort. Här finner du gamla stenhus, labyrintiska gränder och ett charmigt litet hamntorg. I öster och väster om centrum finns små stenstränder och badterrasser med mycket klart och fint vatten. För kvällarna är urvalet är stort och här finns allt från pizzerior och fiskrestauranger till äkta "konobas" (lokala värdshus).

Brac

Brac är den tredje största ön i Adriatiska havet och skiljer sig från dennes grannar genom sin karga och steniga natur. Om du vill ha varm sol och höga vågor finns det ingen bättre strand i Kroatien än den blåsiga Zlatni rat, det gyllene hornet. 

Läs mer nedan om de olika orterna på ön.
Milna är den charmiga staden Milna som du hittar sydväst på ön. Staden ligger väl skyddad i sin djupa vik Luka Milna. En riktig pärla som bjuder på båtar, kultur och vimmel. Flera caféer och restaruranger finns längs med bryggan och en promenad i de gamla gränderna är att rekommendera.

Bol är den äldsta staden på Brac erbjuder förrutom kulturella sevärdheter, på vacker natur och fina möjligheter till sol och bad. Här ligger den berömda stranden Zlatni Rat – eller Gyllene hornet – som ser ut som just ett gyllene horn som sträcker sig ut i det klara vattnet. 

Supetar ligger på öns norra sida. Här fyller du dagarna med härliga bad, men kan också njuta av citypuls och utflykter till storstaden Split, som ligger en kort färjeresa bort. Under sommaren äger flera konserter och föreställningar rum i Supetar.

Korcula

Korcula är en av de grönaste öarna i Adriatiska havet. Ön är ett populärt resmål, inte minst mysiga huvudorten Korcula stad med sina välbevarade befästningar. Här finner du också sandstränder, vilket inte är så vanligt i Kroatien.

Läs mer nedan om de olika orterna på ön.
Korcula Stad är en typisk dalmatisk medeltidsstad där stenhusen har karaktäristiska röda tegeltak. Här hittar vi också Marco Polos födelsehus och en annan av stadens sevärdheter är Sankt Markus-katedralen i stadens mitt, byggt i kalksten med många sinnrika utsmyckningar. Korcula stad omgärdas av en ringmur från 1200-talet. 

Lumbarda är en liten stad på ön Korčula. Här lockar sandstränd och en skärgård av små öar.

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig

Fler paket i Kroatien

Split 
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
09
17
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

THAI Business

THAI - Summer Promo

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig