Destinationer

Malaysia

Malaysia

Malaysia är en härlig blandning där malajer, indier, kineser och många andra etniska grupper lever tillsammans i fred och harmoni. Mångkulturalism har gjort Malaysia ett gastronomiskt paradis och hem till hundratals färgglada festivaler.

Geografiskt är Malaysia nästan lika skiftande som dess kultur med 11 stater och 2 federala territorier.
Res till Malaysia och upptäck kulturen, maten, stränderna, den enastående naturen och en fantastisk undervattensvärld. Kontakta oss så berättar vi mera och hjälper dig boka din resa till Malaysia.

Lite historia

Malaysia - är ett land rikt på kultur och historia, präglade av Malajerna och den inhemska minoritet med starka influenser från kineser och indier som utgör nära 40 % av befolkningen men även från Västerlandet. Under 1500 - 1800-talet var Malaysias centrala och strategiska läge i Fjärran Östern mycket åtråvärt och sjöfararnationer som Portugal, Holland och Storbritannien kämpade om herraväldet. Detta har skapat en rik historia och spännande kulturell mix.
Malaysias period som kronkoloni till Storbritannien har gjort att engelska är ett väldigt gångbart språk vilket gör det relativt enkelt att vara turist och resa till Malaysia. 1957 blev Malaysia en självständig nation och har under 1900-talet varit ett av de länder i Asien som blomstrat mest.
För er som gillar sol och bad finns paradisstränder och öar i väst, öst och syd. En enkel tumregel för den soltörstige är att väst är bäst att besöka under vår/ vinter period, från november till april, medan öst passar bäst under april till oktober. 

Allmänt - Malaysias natur, mat & kultur

Uppskattar ni upplevelser så är Malaysia rätt resmål. Mer än 50 % av Malaysias yta består av skog. Malaysia omringas av vatten och har Indiska Oceanen i Väst och Andaman Sea i Norr samt Sydkinesiska Oceanen i Öst. För den dykintresserade finns många fantastiska dykplatser, där ön Sipadan, Sabah (Borneo) tillhör Top-10 listan för världens dykare att besöka någon gång i livet.

Malaysia har en stor variation av flora, fauna och det marina liv erbjuder bra dykning på många platser.Norra Borneo, Sarawak och Sabah regionerna med sina regnskogar, berg, mm ger möjligheter till bra djungeln trekking i de många nationala parker som finns upprättade. Att resa runt i Malaysia öppnar också för möjligheter till olika kulturella möten med de lokala stammarna på Borneo.
Mat - här finns "världens samlade kök". Det goda köket har influenser från hela Asien. Malaysia kan definitivt ta upp kampen med Thailand om ett varierat, kryddrikt och spännande kök.

Storstad och shopping och fantastiska high-tech byggnader, fantastiska parker mm hittar ni i Kuala Lumpur . Penang "Pearl of the East" och George Town ger dig starka intryck och prägel av de århundradena då bl.a. sjöfararnationerna präglade Malaysia. Hela Sydväst kusten ner mot Malacka ger dig fina stränder, öar och natur. 
Malaysia har utnämnts till ett av de mest prisvärda resmålen och ett av de länder som ger mer valuta för pengarna.

Kort om de olika regionerna

Västra Malaysia
Västra Malaysia utmärker sig för dess historiska lämningar. I Penang och Malacka området finns tydliga spår och influenser från kolonial-tiden. Malacka halvön och Malacka sundet kan vittna om många spännande och omvälvande århundraden när de stora sjöfarar-nationerna slogs om herraväldet och pirater härjade i dessa farvatten. Penang, även kallad "Pearl of the Orient" rymmer förutom fantastisk natur, miljö och vackra stränder, även George Town, som var britternas huvudfäste och administrativa styresäte under sin tid som kolonialmakt. . Paradise Sandy Beach Resort, på norra sidan av Penang, finns det modernt boende vid stranden med fullt utbud av rekreationer. En plats för dig som både vill ha strand och närhet till staden endast 20 minuter till storstaden George Town.
Västkusten med Andaman havet påminner mycket om Thailands västkust. Här ligger Langkawi, den vackra ön i nordvästra Malaysia. Langkawi består egentligen av 99 idylliska öar varav endast några få öar är bebodda. På Langkawi finns en hel del exklusiva hotell nära naturen med utmärkt läge och härliga vita sandstränder.

Malaysia Öar - Östkusten 
Regionerna Terenganu och Pahang skiljer sig ganska mycket från västkusten. Att komma till Malaysias östkust är mer som att komma till den gamla världen. Det är små samhällen med jordbruk och småskalig "hantverk" verksamheter. Förutom att dessa regioner också kan erbjuda liknande natur- och djungel upplevelser som norra Borneo så rymmer kusten flera fantastiska öar, varav några blivit ofta nämnda som de sista paradisen. Några öar att nämna är Tioman Island, Redang Island och Perhentian Island. För dig som älskar små idylliska paradisöar, där det mesta kretsar kring stränder, sol, bad och vattenaktiviteter, har du hamnat rätt. Vädermässigt passar det bäst att besöka dessa öar perioden april - oktober. 

Borneo
Ett besök i Sabah regionen är ett möte med en förtrollande miljö, natur och med en kulturell mångfald med åtminstone 31 infödingsgrupper med rika och fascinerande traditioner. En semester i Kota Kinabalu och i Sabah regionen ger dig en storslagen natur med möjligheter till att uppleva djungelvandring/trekking, forsränning i naturparksarrangemang eller varför inte bergsklättring av Mount Kinabalu, 4095 meter högt över havet. Sabah regionen är också en av de ultimata dykdestinationerna för seriösa dykare.

 

Fakta Malaysia

Antal invånare
30 073 353

Yta
329 847 km²

Huvudstad
Kuala Lumpur med 1,493 miljoner invånare

Valuta
Ringgit (MYR)

Språk
Malajsiska, engelska, kinesiska samt flertalet lokala språk

Praktisk fakta

Våra paket

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
09
17
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

THAI Business

THAI - Summer Promo

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig