Destinationer

Borneos Natur

I resan ingår äventyr, fascinerande djurliv, möte med Ibanfolket och slutligen, om man önskar, sol och bad. Ön Borneo är belägen mitt i Malackaarkipelagen, har en yta på 743 330 km² och är därmed världens tredje största ö. Borneo delas politiskt av Indonesien, Malaysia och Brunei.

En upptäcktsresa för hela familjen! 
Resan börjar i västra Borneo, Sarawak delstat till bl. a Kuching och Nanga Sumpah national park. Vidare norrut till Kota Kinabalu, Sandakan, Sepilok, Abai byn. Förläng resan med sol och bad(tillval) antigen i Kota Kinabalu, Lakayan Island, Gaya Island eller Langkawi. Kontakta oss för prisinformation!

DAG 1: ANKOMST – KUCHING
Vid ankomst till Kuchings flygplats möts ni av en lokal representant och får transfer till ert hotell.
Boende: Hilton Kuching

DAG 2: KUCHING
Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i staden Kuching. Upptäck charmen i denna flodstad som grundades av Sir James Brooke, den första vita Rajah av Sarawak. I stadens centrum besöker ni gamla tempel, där många av byggnaderna är färgglada från Sir James Brooke tider. Ni besöker den milslånga "waterfront" promenaden som är mycket populärt bland lokalbefolkningen och besökare.
Borneos kanske bästa sniderier och hantverk finns i butikerna längs Main Bazaar.
Vidare till Sarawak museet som är kanske den mest kända. Lunch på en lokal restaurang. Därefter vidare till Semenggoh Wildlife Centre som ligger 24 kilometer från Kuching. Detta rehabiliteringscenter tar föräldralösa orangutanger för att lära dem för att klara sig ute i naturen. Vid ankomsten får ni en genomgång av området och efter ett kort samtal från rangers tas en kort promenad längs en stig till utfodringsområdet för att titta på orangutanger som kommer ner från träden för en måltid.
Måltider: Frukost
Boende: Hilton Kuching  

DAG 3: KUCHING – NANGA SUMPAH
Efter frukost är det avresa med buss till Batang Ai Reservoar. Resan tar ca 4,5-5 timmar genom landsbygden i Sarawak, där passerar ni peppar, kakao och gummiplantager. Man gör korta stopp under resan och besöker bl. a den färgrika marknaden i staden Serian där det säljs en mängd djungelproducerat såsom ätbara ormbunkar, bambuskott och ovanliga tropiska frukter. Besök till pepparplantage och vilda orkidéer. Lunch på vägen. Vid ankomsten till Batang Ai reservoar går resan vidare med båt i ca 1,5 timmar genom floden till Nanga Sumpa. Inkvartering på Borneo Adventure lodge. Efter middagen vidare till långhuset över floden. Koppla av på ruai (en gemensam veranda) och umgås med Ibanfolket, lär dig mer om deras kultur och smaka på den lokala drycken, risvin!
Måltider: Frukost, lunch, middag
Boende: Nanga Sumpah Lodge

DAG 4: NANGA SUMPAH
Efter frukost blir det vandring i djungelns stigar längs floden och sedan vidare med båt till den natursköna Enseluai vattenfallet. Här blir det tillfälle för bad och avkoppling samt att utforska regnskogen eller prova fiske ”Iban-stil”. Tillbaka till lodgen. Middag serveras i lodge med lokala delikatesser. Efter middagen, blir det besök till långhuset för visning av vävda filtar och hantverk.
Måltider: Frukost, lunch, middag
Boende: Nanga Sumpah Lodge

DAG 5: NANGA SUMPAH - KUCHING
Efter frukost är det dags att återvända till Kuching, resan går först med båt genom floden och sedan med minibuss genom landsvägen. Stopp för lunch. Avlämning på Hilton Kuching Hotel.
Måltider: Frukost och lunch
Boende: Hilton Kuching

DAG 6: KUCHING - KOTA KINABALU
Frukost på hotellet. Transfer till Kuching flygplats för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomsten möts ni av de lokala representanter och får transfer till Hyatt Kota Kinabalu.
Resten av dagen på egen hand för att i lugn och ro upptäcka staden.
Måltider: Frukost
Boende: Hyatt Kota Kinabalu

DAG 7: KOTA KINABALU
Dag på egen hand för att upptäcka Kota Kinabalu och närliggande områden.
Måltider: Frukost
Boende: Hyatt Kota Kinabalu

DAG 8: KOTA KINABALU - SANDAKAN – SEPILOK – ABAI
Efter frukost är det transfer till flygplatsen för tidigt flyg till Sandakan. Vid ankomsten transfer till Sepilok Orangutan Sanctuary där orangutanger återinförs i naturen.
Ni kommer att kunna observera dem på utfodringsstationer i regnskogen och se en videopresentation av orangutangernas rehabiliteringsprogram. Därefter tillbaka till Sandakans pir för båtutflykt till den orörda mangroveskogen genom Kinabatangan river, där ni kanske får se snabelapor, fåglar och reptiler. Lunch blir på Abai Jungle där ni också övernattar. Efter middagen åker ni på en nattkryssning för att se glittrande eldflugor på mangroveträden.
Måltider: Frukost, lunch, middag
Boende: Abai Jungle Lodge

DAG 9: ABAI – SUKAU
Idag blir det tidig båttur för fågelskådning och naturliv på sjön Pitas som ligger i närheten av lodgen. Tillbaka till lodge för frukost. Därefter besök till den närliggande Abai byn för att observera trädplanteringsprojekt (tillval). Lunch serveras tillsammans med en av Abai familjerna. Avresa med båt till Sukau och efter incheckning blir det flodkryssning genom Kinabatangan river till Menanggul river på jakt efter att få se snabelapor, fåglar och andra vilda djur.
Måltider: Frukost, lunch, middag
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge

DAG 10: SUKAU – KOTA KINABALU
Efter frukost, återvänder ni till Sandakan med båt. Ankomst till Sandakan pir och besök till den centrala marknaden. Därefter transfer till ditt hotell eller Sandakans flygplats för vidare flygning.
Måltider: Frukost

Fakta Borneos Natur

Att göra
Äventyr, naturupplevelser, djungeltrekking och snorkling.
 
Rekommenderas/Sevärdheter
Kuching, Sandakan, Sepilok, Abai, Nanga Sumpah, Kota Kinabalu.

Fact Sheet - Hilton Kuch…Hyatt Regency Kinabalu F…

Kontakta oss för priser och aktuella erbjudanden

.

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.


Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
10
22
Visa alla flygkampanjer

THAI Business

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig