Destinationer

Slovenien

Slovenien

Välkommen till Slovenien! Det lilla landet med de stora möjligheterna! Slovenien har fina stränder längs Medelhavskusten, men det är förmodligen inte den bidragande faktorn som avgör att man väljer att besöka landet. Med huvudstaden Ljubljana som medelpunkt tar du dig lätt till kusten, bergen och de vackra vinområdena på nolltid.

Här samsas medeltidsbyar med levande metropoler, och bakom nästan varje krök ligger en vingård med utmärkta viner. Även om landet inte är känd för sin vinexport så är kvaliteten på vinet från Slovenien är ofta i samma klass som i Italien och andra populära vinproducerande länder i Europa.

Slovenien är ett land som kännetecknas av höga berg och djupa skogar. Förutom Sverige och Finland är Slovenien det tredje skogstätaste landet i Europa.

Vill man resa runt på egen hand har Slovenien fina vägar och ett väl utbyggt tågnät som täcker stora delar av landet.

Ljubljana:
Huvudstaden bed det smått svåruttalade namnet är en stor liten stad eller en liten storstad.
Här finns allt du förväntar dig av en huviudstad med massa shopping och moderniteter, samtidigt som du hittar spår av historien runt varje hörn.

Bledsjön:
Vill man ta sig ut från stan kan man till exempel ta en tur till den vackra Bledsjön som ligger ca. 1 timmes biltur från Ljubljana. Mitt i sjön ligger en liten ö med en fin Barockkyrka som man kan besöka genom att ta en tur med en flatbottnad roddbåt, så kallad "pletna".

Slovenska Alperna:
Från Bledasjön är det inte långt till den Slovenska alporten Kranjska Gora. En skidort som gränsar till Italien och Österrrike.

Vinlandet:
Om vin är mer din grej har Slovenien ett fantaskiskt vinområde. I vinregionen Goriska Brd upplever du vidsträcka dalar fulla med vinrankor. Eftersom landet ligger vägg i vägg med Italien ör det inte konstigt att vinet har tagit sig ann många influenser därifrån.

Fakta Slovenien

Antal invånare
2 065 895

Yta
20 273 km²

Huvudstad
Ljubljana 

Valuta
Euro (EUR)

Språk
Slovenska. I vissa områden har även italienska och ungerska officiell status

Våra paket

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
04
26
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

THAI - Kampanj!

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig