Destinationer

Yogaretreat på Sri Lanka

Välkommen att följa med Annaf och Malin på ännu ett yogaäventyr. Den här gången till Sri Lanka. Mitt i mörka november reser vi till vackra, exotiska och varma Sri Lanka för att yoga, meditera och expandera våra inre och yttre gränser.

Älskar du att yoga och inte har något emot att gå upp i gryningen för att köra ett fysiskt yogapass, meditera i soluppgången med blicken vilande på havet, att äta kokosnötter och annan nyttig mat som får din kropp att jubla, guppa runt i havet, åka tuc tuc, umgås med leguaner, apor, påfåglar och valar och avsluta dagarna med meditativ yoga i solnedgången? Då tycker vi att du ska följa med oss!

Vi åker tillbaka till gästvänliga och avslappnade surf- och yogastället Talalla där vi blir bortskämda med vackra miljöer, sköna behandlingar och inte minst en galet vacker strand.

En resa för att hjälpa kroppen bli stark och själen att komma till tals. Vill du ta ayurvediska behandlingar så finns ett spa på retreatet med duktiga terapeuter. Förutom hatha yoga, yin, restorative och meditation har vi också några satsangs, samtal kring olika yogiska teman. Delar av dagen kommer vi vara i tystnad för att hinna lyssna in oss själva.


Sri Lanka är en fantastisk tropisk ö öster om Indien, med ett rikt djurliv och en spännande historia. Befolkningen är till största delen buddhister och ön räknas som ayurvedans hemland.

Sri Lanka erbjuder så mycket. Ett litet axplock: teplantager, nationalparker med allt från ett mycket rikt fågelliv till elefanter, bufflar och leoparder. Vattnet som omger Sri Lanka bjuder på möjligheten att se valar och delfiner.

Vi samarbetar med Odenresor som är researrangör för denna resa!

Malin Svanholm och Annaf Åhlgren  är E-ryt 500 yogalärare i hatha, restorative och yin . Båda är yogalärare på heltid och drivs av en passion att dela verktygen yogan ger för att leva livet så sant och fullt som det är möjligt.

Tillsammans håller de sen många år tillbaka olika workshops, retreat och utbildningar i Sverige, Bali, Indien och Costa Rica. Läs mer om Annaf och Malin på deras respektive hemsidor:
www.annafahlgren.se    och www.malinsvanholm.se

Se tidigare resor gjorda med Odenresor

Bali Resan
Costa Rica Resan
 

 

Fakta om Sri Lanka

Landet
Sri Lanka är en republik med en yta är på 65.000 km2 och där bor runt 21 miljoner invånare.

Huvudstaden är rent formellt Sri Jayawardenepura Kotte men Colombo har tidigare fungerat som huvudstad och är den numer den största staden och landets finansiella centrum även om den inte längre har titeln huvudstad.
Huvudspråk i landet är Singalesiska och Tamil men engelska är vitt spritt och många skyltar är på engelska.

Klimatet är tropiskt med en jämn temperatur året om på ca 30 grader (utom i bergen där det kan vara kallare) och med en torrare period under vinterhalvåret.  Året om kan det komma snabbt övergående tropiska regnskurar, även om det är mer vanligt under sommarhalvåret.

Runt 70 % av befolkningen är buddister och ca 12 % hinduer. Därutöver är runt 9 % muslimer och 6 % kristna.

Mellan åren 1796-1948 var Sri Lanka, som tidigare hetat Ceylon, en engelsk koloni men fick då självstyre med en egen premiärminister. Fram till 1972 var Drottning Elisabeth landets statsöverhuvud och därefter har landet haft en president.

 I närheten
Havet är alldeles utanför dörren och den vackra sandstranden är ett perfekt ställe att tillbringa dagarna på.
Vill man prova att surfa finns möjligheter att ta surflektioner. I närheten av Talalla finns gott om saker att utforska som buddistiska tempel, historiska platser eller safariturer i djungeln.

Att göra
Morgon och kväll yogar vi tillsammans och vi äter våra måltider ihop.
Däremellan finns gott om tid att utforska omgivningarna, ge sig ut på egna äventyr, bara vila i en hängmatta eller bada och promenera på stranden.
Två av dagarna gör vi utflykter tillsammans. Ena dagen åker vi på en safaritur till ett naturreservat samt besöker ett elefantsjukhus. En annan dag åker vi tillsammans ut på havet för att titta på valar och delfiner. Södra Sri Lanka lär vara ett av världens bästa ställen att se valar på.  På hotellet finns också möjlighet att ta ayurvediska behandlingar i det härliga spaet.

Yogaretreat på Sri Lanka november 2019

Pris per person: 27.700 kr.
Handpenning 13 850 kr inom 10 dagar från bokning.

Early birdpris vid anmälan senast (17 apr) 25 500 kr

Slutbetalning senast 31Aug2019

Vad ingår:

•Flyg tor med Emirates (ett av världens högst rankade flygbolag)

•Transfer till och från flyget på Sri Lanka

•Del i dubbelrum, 9 nätter på Talalla

•Logi, frukost och middag.

•Yoga två tillfällen om dagen, två yogalärare

•Blåvalstur

Information: info@malinsvanholm.se

Anmälan: stefan@odenresor.se

 

 

Startdatum: 6 November 2019
Slutdatum: 17 November 2019

Plats: Talalla retreat

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.


Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
07
20
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig