Destinationer

Koh Changs Öar

Elefantön har fått sitt namn efter öns form som liknar ett elefanthuvud. Ö-turen omfattar Koh Chang samt några av de vackra närliggande öarna i Trat skärgård. Koh Chang är Thailands tredje största ö och ett favoritresmål bland svenskarna. Närheten till Bangkok gör det lätt att kombinera sol och bad med storstaden! Ö-turen går endast att göra mellan november – april pga. monsunperioden.

1 NATT KOH CHANG, BHUMIYAMA RESORT
När ni landar på Bangkoks flygplats byter ni plan för att flyga ner till Trat, en resa på ca 50 minuter. Ni landar på en charmig liten flygplats där en minibusstransfer väntar för att ta er ner till Bhumiyama Resort.

Kontakta mig - Förfrågan

Stranden kallas ”Lonely beach” eftersom det för inte för så många år sedan var en "backpacker" strand och anses den finaste på Koh Chang. Numera är det mer bebyggt med fler hotell och andra byggnader, ön har dock bevarat en härlig och avslappnande atmosfär. Här bor ni en natt för att på morgonen åka ner till fiskebyn Bang Bao där båten avgår. Ni kan ta med ett lättare bagage under ö-turen, hotellet på Koh Chang har förvaring åt er tills ni kommer tillbaka. 
 
2 NÄTTER KOH CHANG - KOH RAYANG - KOH MAK
Transfer från Bhumiyama Resort till Koh Changs pir för resa till Koh Mak. Från Koh Mak åker man vidare till den lilla ön Rayang för att bada och snorkla. Denna ö har en fantastisk pudervit sandstrand. Lunch på Koh Rayang Resort's restaurang.
Senare på eftermiddagen fortsätter ni med båt till Koh Mak, där ni bor 2 nätter på Makathanee Resort som ligger på Baan Yai Beach. Hotellet har bara 16 rum och är ett av de mest populära boendena på ön.
Koh Mak är 16 km² stort och ligger mellan Koh Chang och Koh Kood. Ön är täckt av kokosnötter och gummiplantager, vilket näst efter fisket är öns största inkomst. Det finns ett fåtal asfalterade vägar, trafiken är begränsad till några motorcyklar och pickup bilar. Här finns inga shoppingcentrum, banker eller bankomater. Första dagen på Koh Mak ingår lunch och middag.

KOH MAK - KOH RANG - KOH  MAK
Efter frukost åker ni ut till Koh Rang med båt, en populär ö bland dyk- och snorklingsentusiaster. Lunchen avnjuts på båten och på eftermiddagen åker ni tillbaka till Koh Mak för egen tid. Övernattning på Makathanee Resort. 
 
2 NÄTTER KOH MAK - KOH KOOD
På morgonen går båten till Koh Kood som ligger längst bort från fastlandet. Det är även ön på östkusten som ligger närmast Kambodja. Med sina 129 kvadrat kilometer är den störst i Koh Changs marina nationalpark och den fjärde största ön i Thailand efter Phuket, Koh Samui och Koh Chang. Båten lägger till precis framför Shanta Koh Kood Resort där ni ska bo 2 nätter. Shanta Resort ligger högst upp på en liten kulle, några minuters promenad från havet och den fridfulla stranden Ta Phao Beach. Shanta Koh Kood Resort är perfekt för dig som söker en lugn Hideway resort och är designad i traditionell modern Thai stil. Shanta har restaurang och även stort utbud av vattensport aktiviteter att erbjuda. Första dagen på Koh Kood så ingår frukost och middag.
 
KOH KOOD
Idag tar ni en tur på Koh Kood med en lokal transfer. Ni besöker de mest attraktiva stränderna, öns berömda vattenfall Klong Chao där ni kan simma i det fräscha vattnet och till sist besöker ni den äldsta fiskebyn Ao Salat dit piraterna kom från havet mellan Thailand och Kambodja. Här äter ni en lunch på en lokal restaurang, på eftermiddagen åker ni tillbaka till ert hotell för egen tid.
 
3 NÄTTER KOH KOOD - KOH CHANG
En speedbåt tar er från Koh Kood Beach Resort till ert boende på Koh Chang där ni får njuta av öns fina atmosfär samt av större utbjud av aktiviteter, restauranger, barer mm. 3 nätter på Koh Chang Kacha Resort som ligger på White Sand Beach. 

Fakta Koh Changs Öar 8 nätter

Koh Chang största ön i Trat skärgård. Här finns restauranger, barer, shopping mini golf, tennis, snorklingsturer. Populära stränder: White Sand Beach, Klong Prao Beach, Kai Bae Beach, Lonely Beach mm.
Vi rekommenderar även en tur ner till den pittoreska fiskebyn Bang Bao som står på pålar. Från Bang Bao går båtarna till de små paradisiska öarna Koh Wai, Koh Maak, Koh Rayang och sist den större ön Koh Kood. Här råder totalt lugn, njut av det fina vattnet och stränderna.

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.


Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
10
22
Visa alla flygkampanjer

THAI Business

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig