Inspiration

Norr till Söder

I resan "Norr till Söder" får ni uppleva historia, naturupplevelser, sol och bad och shopping i en och samma resa.

Dag 1: Hanoi - Välkommen till Vietnam!
Vår guide hämtar er på flygplatsen för att åka till hotellet. Vi blir därefter upphämtade för lunch och sightseeing runt staden för att besöka Ho Chi Minhs Mausoleum, Enpelarpagoden, Litteraturtemplet, Hoan Kiem Lake, Ngoc Son Templet och de gamla kvarteren. Övernattning i Hanoi.

Dag 2: Hanoi - Halong Bay
Tidig frukost på hotellet innan vi åker mot Halong Bay. Framme i Halong boardar vi  båten som kommer att ta oss runt viken. Vi avnjuter en skaldjurslunch ombord, sedan är det fritt fram att koppla av på soldäck och njuta om omgivningen. Vi kommer stanna till vid Dinh Huong -. Ga Choi- och Dog Island, Binh Phong mountain, Sung Sot Cave och Titov Beach. Efter middag på båten är resten av tiden fri för egna aktiviteter. Man kan låna en kajak och besöka de olika vattengrottorna. Övernattning på båten i Halong Bay.

Dag 3: Halong Bay - Hanoi
Efter frukost besöker vi Bai Tho mountain innan vi kryssar tillbaka till hamnen i Halong. Vi äter lunch på en lokal restaurang i Halong in det är dags att åka tillbaka till Hanoi. På eftermiddagen/kvällen kommer vi att besöka den berömda Vattendocksteatern i Hanoi. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Hanoi.

Dag 4: Hanoi - Hué
Frukost på hotellet för att sedan åka till flygplatsen och fortsätta resan mot Hué, den gamla kejsarstaden. Vi börjar stadsturen med att besöka Citadellet och Thien Mu pagoden. Vi färdas längs med Parfymfloden i en klassisk drakbåt, längs med vägen kommer vi att besöka Tu Ducs kejsargrav. Middag på kvällen där vi kommer avnjuta klassiska maträtter från Hué. Övernattning i Hué.

Dag 5: Hué
Frukost på hotellet. Resten av dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Övernattning i Hué.

Dag 6: Hué - Danang - Hoi An
Efter frukost åker vi vidare mot Danang. Vi kommer att stanna till vid fiskebyn Lang Co innan vi åker förbi bergiga landskap till Hai Van Pass. Där har vi en panoramisk utsikt över Danang, Lang Co och området omkring. Framme i Danang besöker vi Chammuseet, som numera är en helt utplånad religion. Efter lunch åker vi vidare till den historiska hamnstaden Hoi An. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Hoi An.

Dag 7-8: Hoi An
Efter frukost åker vi cyclo genom Hoi An, vi kommer att besöka bland annat den Japanska Täckta Bron, Phuc Kien pagoden och ett kinesiskt folkets hus. Efter lunch är resten av tiden i Hoi An fri för egna aktiviteter. Övernattning i Hoi An.

Dag 9: Hoi An - Nha Trang
Efter frukost åker vi till flygplatsen för att flyga till sol- och badorten Nha Trang. Vid ankomst kommer vi att besöka Long Son pagoden, Po Nagar templet, Chong Promontory Rocks och den berömda Dam marknaden. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang. Övernattning i Nha Trang.

Dag 10: Nha Trang
Frukost på hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Nha Trang.

Dag 11: Nha Trang - Ho Chi Minh
Efter frukost åker vi till flygplatsen för att resa vidare till Ho Chi Minh. Vid ankomst får vi en sightseeing runt staden och besöker Operahuset, Notre Dame katedralen, Franska Postkontoret och Presidentpalatset. Efter lunch besöker vi Krigsmuseet för att sedan besöka Ben Thanh marknaden för shopping. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 12: Ho Chi Minh - Mekongdeltat
Efter frukost transfer till Cai Be, Mekongdeltats hjärta. Vid ankomst går vi ombord på båten som kommer att ta oss genom Mekongdeltat. Vi kommer att besöka flytande marknader, fruktplantager och ser hur lokal befolkningen lever sina liv vid floden. Vi återvänder till Ho Chi Minh på eftermiddagen, resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 13: Ho Chi Minh - Cu Chi
Efter frukost åker vi till Cu Chi för att besöka det underjordiska tunnelsystem som byggdes under Vietnamkriget mot amerikanerna. På vägen tillbaka till Ho Chi Minh kommer vi att stanna till vid en gummiplantage. På kvällen avnjuter vi vår sista middag tillsammans på en flodbåt medan vi kryssar längs med Saigonfloden. Övernattning i Ho Chi Minh.

Dag 14: Ho Chi Minh - Sverige
Frukost på hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter tills det är dags för transfer till flygplatsen.

Fakta Vietnam

Antal invånare:
84 402 966

Yta:
329 560 km²

Huvudstad:
Hanoi (ca 6,5 miljoner invånare)

Valuta:
Vietnamesisa dong (VND)

Språk:
Vietnamesiska

Boka direkt!08-654 19 00031-743 43 80
Obs! Priser kan ändras beroende på valutakurser och platstillgång.


Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig
Share |

Odenresor resebyrå i Stockholm och Göteborg erbjuder paketresor och flyg till världen över. Hos oss finner Ni billiga resor och flygbiljetter populära destinationer som Asien, Thailand, USA, Sydafrika, Maldiverna och Costa Rica. Vi hjälper er att skräddarsy er rundresa, upplevelseresa, weekendsresa, fly & drive eller varför inte en resa jorden runt.
Stockholm > Tel: 08-654 19 00 Fax: 08-654 36 98   |   Göteborg > Tel: 031-743 43 80 Fax: 031-743 43 81   |   E-post: info@odenresor.se
Facebook | Twitter | YouTube | Instagram

Aktuella kampanjer!
19
08
26
Visa alla flygkampanjer

Jul & Nyårsresor

THAI Business

THAI - Summer Promo

Nyhetsbrev

Odenresor

Din expert på resor
08-654 19 00
Ring mig direkt så tipsar jag om bästa resmålen för just dig.
Kontakta mig